Софийското летище смело претендира за най-мизерното и негостоприемно сред европейските.

...
Софийското летище смело претендира

снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Софийското летище смело претендира за най-мизерното и негостоприемно сред европейските 

 

Софийското летище самоуверено претендира за най-мизерното и негостоприемно измежду европейските. От април 2021 година летище София е с нов концесионер. Дружеството СОФ Кънект бе предпочетено пред няколко други с обещания за огромни вложения и модернизиране на аеропорта.

Почти три години по-късно „ прекарването “ да излетиш или кацнеш на летище София съставлява все по-голяма и отблъскваща подигравка.

Софийското летище самоуверено претендира за най-мизерното и негостоприемно измежду европейските столични летища.

По-притеснителното е, че наклонността е към утежняване, а не към възстановяване на изискванията.

Още с идването ви, един от входовете на Терминал 2 не работи. Вътре пък ви чака двойна инспекция, с цел да влезете в терминала и навикване от извънредно недоброжелателен личен състав, който ще ви изясни какъв брой сте малоумни.

По-интересно е прекарването при прибиране назад в България, без значение дали летите с нискотарифна или високобюджетна самолетна компания.

Дори да кацнете и да слезете от самолета през „ ръкав “, ще пообиколите половината Терминал 2, с цел да стигнете до излаз, който още веднъж ви тъпче в познатите рейсове. Там водач на напреднала възраст, чието позволение за правоуправление, или най-малко уменията му да кара, обикаляйки несъответстващо из терминала, ви закарва на входа за митническа инспекция.

Влизайки в България, не дай си боже да сте си платили за „ огромен куфар “ и да чакате багаж на транспортната лента. 50 минути след кацането на самолета, куфарите още не са се „ завъртели “. Когато това се случва, най-сетне огромна част от тях са извънредно повредени, а има и такива, които са тотално разрушени, наличието се е разпиляло и е събрано в чувал.

Дори и не си помисляйте, че в случай че сте в бизнес класа багажът ви ще излезе преди другия, както е по всички останали летища. Този „ разкош “ го няма на летище София.

Час и половина откакто сте кацнали, почти колкото трае междинен полет до Европа, сте си взели към този момент остатъците от куфара и багажа и се насочвате към изхода, когато ви обкръжават мъже в униформи, като че ли сте нарушител и без да се легитимират стартират да ви разпитват на каква стойност са подаръците, които сте купили, носите ли цигари, какъв брой пари кеш имате и така нататък

Излизате най-сетне пред „ модерния “ Терминал 2 и тук простотията не отстъпва по нищо на тази вътре. Поради някаква причина „ джобовете “ за взимане на пасажери са заградени и хората стопират, с цел да качат околните си непосредствено на пътя, блокирайки придвижването. Тук нелепостта към този момент е споделена сред уредниците и хората.

Няма по какъв начин да претендираме за туристическа дестинация, до момента в който на границите ни през лятото се чака по 8-10 часа, а летищата ни са най-мизерните в цяла Европа

Източник: Фокус

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР